Cacao is een heilig plantmedicijn dat al eeuwenlang gebruikt wordt in rituelen en ceremonies. Tot op de dag van vandaag is niet helemaal duidelijk waar de geschiedenis van cacao begint. Archeologen hebben nog maar kort geleden sporen van cacao gevonden in keramische potten in een 5500 jaar oude nederzetting in Ecuador. Daarvoor is lange tijd gedacht dat de oorsprong in Midden-Amerika lag, waar de cacaoboon rond 1500 v. Chr. door de Olmeken en later door de Maya’s en Azteken gebruikt werd in hun rituelen en ceremonies. Feit is dat cacao in die tijd al in verschillende culturen een belangrijke rol speelde, het wordt niet voor niets ‘voedsel van de goden’ genoemd.
Cacao is een plantmedicijn met een hele subtiele werking, je gaat er dus niet van trippen, maar de stoffen die in cacao zitten zorgen er wel voor dat je hart zich opent. Doordat je hart zich opent, kun je gemakkelijker contact maken met je intuïtie en je innerlijke wijsheid. De cacao zorgt ervoor dat je op een hele subtiele en liefdevolle manier waar kunt nemen wat er zich in je hart afspeelt. Daarnaast zorgt cacao ervoor dat je extra gelukshormonen zoals endorfine, dopamine en noradrenaline aanmaakt.
De cacaovrucht groeit aan de cacaoboom (Theobroma cacao L.) en behoort tot de kaasjeskruid familie (Malvacaea), waar ook heemst, kaasjeskruid, linde, stokroos en hibiscus toe behoren. Het duurt 5 jaar voordat er cacaobloemen beginnen te groeien en na 8 jaar vindt de eerste oogst plaats. De vrucht groeit rechtstreeks - vanuit de bloem - aan de stam van de boom. Het rijpingsproces duurt gemiddeld 167 dagen. De rijpe cacaovrucht wordt met de hand geoogst. Een rijpe vrucht bevat ongeveer 30-40 cacaobonen. Na de oogst wordt de cacao gefermenteerd, gedroogd, geroosterd, gepeld en gegrind. Deze stappen zijn nodig om de typische cacaosmaak tot ontwikkeling te laten komen.
Alida Lucia Wolters gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait en om het gebruik van de website te analyseren. Door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie. Wil je geen cookies toestaan, klik dan op " het tandwiel" of lees meer in het cookiebeleid.
Cookiebeleid
Cacao
Cacao is een heilig plantmedicijn dat al eeuwenlang gebruikt wordt in rituelen en ceremonies. Tot op de dag van vandaag is niet helemaal duidelijk waar de geschiedenis van cacao begint. Archeologen hebben nog maar kort geleden sporen van cacao gevonden in keramische potten in een 5500 jaar oude nederzetting in Ecuador. Daarvoor is lange tijd gedacht dat de oorsprong in Midden-Amerika lag, waar de cacaoboon rond 1500 v. Chr. door de Olmeken en later door de Maya’s en Azteken gebruikt werd in hun rituelen en ceremonies. Feit is dat cacao in die tijd al in verschillende culturen een belangrijke rol speelde, het wordt niet voor niets ‘voedsel van de goden’ genoemd.
Cacao is een plantmedicijn met een hele subtiele werking, je gaat er dus niet van trippen, maar de stoffen die in cacao zitten zorgen er wel voor dat je hart zich opent. Doordat je hart zich opent, kun je gemakkelijker contact maken met je intuïtie en je innerlijke wijsheid. De cacao zorgt ervoor dat je op een hele subtiele en liefdevolle manier waar kunt nemen wat er zich in je hart afspeelt. Daarnaast zorgt cacao ervoor dat je extra gelukshormonen zoals endorfine, dopamine en noradrenaline aanmaakt.
De cacaovrucht groeit aan de cacaoboom (Theobroma cacao L.) en behoort tot de kaasjeskruid familie (Malvacaea), waar ook heemst, kaasjeskruid, linde, stokroos en hibiscus toe behoren. Het duurt 5 jaar voordat er cacaobloemen beginnen te groeien en na 8 jaar vindt de eerste oogst plaats. De vrucht groeit rechtstreeks - vanuit de bloem - aan de stam van de boom. Het rijpingsproces duurt gemiddeld 167 dagen. De rijpe cacaovrucht wordt met de hand geoogst. Een rijpe vrucht bevat ongeveer 30-40 cacaobonen. Na de oogst wordt de cacao gefermenteerd, gedroogd, geroosterd, gepeld en gegrind. Deze stappen zijn nodig om de typische cacaosmaak tot ontwikkeling te laten komen.
Renew cache